Qualitat des de 1918

Qualitat des de 1918

GTranslate

Catalan Basque English French Galician Spanish

Breu resum historic

Era a principis de segle, quan entre tremolors socials el menut Miquel Casas i Escala amb 13 anys, fill d' Olesa de Bonesvalls anà a Barcelona per aprendre a fer de forner.

museu del forneret a Ca la Cinta

 

Va estar-hi uns cinc anys treballant en un forn del barri de Sants. En aquestes contrades va ser on va conèixer la noia que seria la seva futura muller, Madrona Ibañez, qui vivia en una casa de pagès a la Riera Blanca.

Per millorar la seva autonomia, abans de casar-se, quan tenia uns 18 anys va pujar al petit poble de Torrelles a fer de forner. Ell feia el pa en un forn de pagès que tenien a Ca la Maria Agneta, al costat de Ca la Berta i com que era un forner tant jove i trempat li varen posar el mot de Forneret.

Quan es casà va poder llogar el Café-Teatro la Alegría al Carrer Martí Mas, 2 on va obrir una botiga per l'elaboració i venda de pa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cartell publicitari de principis del segle XX anunciant servei de cocció de cassoles al forn de llenya

Tot i això el pa no li donava prou per viure i al mateix temps tenia homes llogats per tallar boscos. Havia arribat a tenir 4 carros de bosc cinc matxos i un carro de vela per repartir el pa per les masies i ravals. Va tenir dos fills: Joan Casas Ibañez i la Maria.

En Joan va ésser un noi molt emprenedor i va fer créixer el negoci. Aconseguí comprar el local que tenien llogat i a més va comprar-ne un altre al carrer Roquetes, 4 i un al carrer Major 26 on instal·là una pastisseria. Es va casar amb Dolors Fontcuberta Camps, filla de Santa Coloma de Farners i a qui va conèixer durant el seu servei militar a Girona.

 

La Lolita fent de pastissera

 

Al principi en Joan va seguir la feina del bosc però la va anar deixant per comprar i vendre xatarra, el que li va donar més beneficis per juntament amb el pa poder mantenir el negoci i fins i tot ampliar-lo cap a la venda d'algun comestible més.

La Dolors i ell varen tenir una parella de fills, en Miquel i la Farners els quals continuaren treballant pel negoci familiar.

 

En Miquel va seguir fent de forner i de pastisser i amb gran enginy va crear les Torretes, que serien les pastes típiques de Torrelles, galetes en forma de Torre simbolitzant l'historia del poble.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'any 1974 es casà amb Anna Mª Moyés de Sant Vicenç dels Horts amb qui va tenir dos fills, l'Anna i en Jordi Casas, fruits de l'amor dolç com el seu sembrat.

 

 

Durant els anys 80 es comença a treballar molt venent productes de pastisseria i pa a restaurants de tota la comarca. Especialitats en oferir productes per bodes i cel·lebracions familiars.

L'amy 94 l'antiga botiga estil colmado tradicional es transforma en forn i pastisseria i tot el supermercat i cansaladeria es passa al nº4 del mateix carrer amb una associació amb la cadena de supermercats CoAliment.

A començaments dels 2000 es deixa la pastisseria del carrer major per centralitzar pastisseria i forn al antic local del carrer Roquetes 5.

L'any 98 es compra Ca la Cinta, una casa al carrer Martí Mas amb un bon pati per utilitzar com a pàrquing per als nostres clients. Aquesta casa desporés és restaurada amb les idees d'en Miquel i l'Anna Mª per a conservar totes les subtileses de les cases rurals antigues del poble.

Ca la Cinta esdevé un museu de Torrelles, del Cinema i espai per a realitzar reunions i cel.lebracions familiars.

 

 

 

 

 

 

 


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/32/d314868730/htdocs/forn3/libraries/expose/core/menu/basemenu.php on line 178